Kurser och seminarier

Publicerad 01.03.2017 kl. 11:08

Årsberättelse 2016

Bokslut 2016

Tidningen Hembygden 3/16 utkom som ett jubileumsnummer midsommarveckan 2016, eftersom det då hade förflutit 30 år sedan det första numret utkom midsommarveckan 1986 i en upplaga på 2500 ex. Idag är upplagan 11 000 ex.

I detta jubileumsnummer kan man läsa om aktiviteter från alla landsändar i Svenskfinland. Hembygden nr fyra och fem utkom i oktober och december 2016.

Nr 1-2017 har utkommit i nytt format (A4)

Nästa nummer utkommer i slutet avapril 2017.

Om man är intresserad av tidningen kan man vända sig till förbundet: forbundet@hembygd.fi.

Finlands svenska hembygdsförbund

Verksamhetsledare Tom Sandström, tfn 0500-615541, e-post: thsandstrom@gmail.com

Projektledare (Digihem) Susanne Lagus, tfn 040-1841668, e-post: susanne.lagus@hembygd.fi

Länk till Digihems hemsida

Förbundets allmänna e-postadress: forbundet@hembygd.fi

Innehållsrikt veckoslut 24.3 - 25.3 för Hembygdsförbundet.

Fredag 24 mars arrangerade FSH en fotoarkiveringsdag som berörde för det mesta digitala bilder och frågor rörande digitalisering. Totalt deltog 44 personer. Som föreläsare medverkade fotograf Jens-Ole Hedman och projektledare Susanne Lagus från Digihem.

Hembygdsparlamentet samlades till seminarium lördag 25 mars i Karis med temat "Drivkraften i frivilligarbetet". Deltagarna bestod av ordföranden från hembygdsföreningar och andra personer engagerade i hembygdsföreningar, totalt 20 personer. Medverkande föreläsare var verksamhetsombud Sebastian Gripenberg, konsult Mats Kockberg, projektledare Susanne Lagus och direktor Björn Wallén.

Medlemmar

Hembygdslitteratur

Hembygdsresor

Bildgalleri

Arkivkliniken

Kurset och seminarier

Musei-/Hembygdsdagar

Projekt Digihem

Kotiseutuliitto

Bilderna som kan ses på startsidan har sänts in av medlemmar eller deltagare i FSH-tävlingar, även Antti Puustinen har låtit FSH använda  sina bilder.