Hembygdsdagar 14-15.9 i Dalsbruk (Kimito)

Dalsruks bruksmuseum

Det har blivit dags att igen få samlas till Finlandssvenska hembygdsdagar som i år kommer att hållas i biografen Bio Pony i Dalsbruk, Kimitoön 14–15 september 2024. Det är 21:a gången som Hembygdsdagarna (tidigare Museidagarna) ordnas.
Kom med och hör på intressanta presentationer och delta i givande diskussioner tillsammans med gamlaoch nya bekanta, men framför allt – låt dig inspireras!
 

Årets dagar har temat ”inspiration” med föreläsningar kring nutid, framtid och förändring för hembygdsverksamheten. Bland föreläsarna finns Elisabeth Högdahl, fil.dr, etnolog (Lunds universitet), som forskat i platsers betydelse för människor; hur kan minnen användas i platsutveckling.

Årets Hembygdsdagar kommer att ha ett något annorlunda upplägg jämfört med tidigare år för att ge rum för fler programpunkter. Lördagens program kommer att bestå av presentationer och workshopar och avslutas, som brukligt, med kvällssupé med musik och trevligt program. På söndagen kommer vi att göra utfärder i närmiljön bland annat till Dalsbruks bruksmuseum.

Hembygdsdagarna inleds lördag 14.9 med registrering och välkomstkaffe på Standhotellet kl. 8:45. Dagarna avslutas på söndag 15.9 med en gemensam kaffestund 15-tiden på Söderlångvik. 

 

 

Program

 

 

Ladda ner det preliminära programmet här.

 

 

Broschyr med program och tidtabell
 

Obs! Ändringar kan ännu förekomma.

Ladda ner broschyren här.

 

Biograf Bio Pony, Stallbacksvägen 4, där hembygsdagarnas lördagsprogram hålls.

 

Anmäl dig här (öppnas 15.7.2024)
Pris: Båda dagarna 95€, endast lördag (inkl. middag) 80€, lördag (utan middag) 50€, endast söndag 45€
Logi, förslag på några övernattningsställen

Dalsbruk är ett populärt resemål och lediga hotellrum kan periodvis vara svårt att få. Boka därför gärna logi i god tid. 
 

BOKTORGET.
Det finns möjlighet att hämta med hembygdslitteratur till försäljning. Föreningen ansvarar själv för böckernas försäljning. I biografens foajé finns en bokhylla där böcker till salu kan placeras.

 

Förfrågningar kan riktas till Finlands svenska hembygdsförbund:
Tfn: 040-1841 668,
e-post: forbundet@hembygd.fi (Susanne)